Suomi English Русский 中文

Kerimaan kesä


KALASTUS JA ERÄRETKEILY

Kalastus-ja eräretkeily Kerimaassa -ja lähialueilla on mahdollista omatoimisesti tai oppaan avulla.                                                                   
Kalastamiseeen Suomessa tarvitaan pääasiassa vain valtion kalastonhoitomaksun suorittaminen. 
Muutamissa erityisjärvissä kuten Kerimaan Kannantakainen lohilammessa tarvitaan lisäksi vesialueen omistajan lupa.

Valtion kalastonhoitomaksu 2019:
Maksun suoritus kalastajan omalla vastuulla. Kerimaan vastaanotto voi avustaa maksun suoritukessa.
45€ / kalenterivuosi
15€ / 7vrk
6€/ vrk
Kalastonhoitomaksu Eräluvat.fi-verkkokaupassa, puhelinpalvelussa, lähimmässä luvanmyyntipisteessä tai R-kioskissa.
R-kioskilta ostettaessa hintaan lisätään toimitusmaksu 3 €.
Luvan osto verkkokaupasta: https://verkkokauppa.eraluvat.fi/fi/kalastonhoitomaksu/   
Luvan ostoon tarvitaan kalastajan henkilö- ja osoitetiedot. Luvan voi ostaa myös toisen henkilön nimiin.
Verkkokaupassa voi maksaa yleisimmillä maksutavoilla
Erälupien palvelunumero: 020 69 2424   Avoinna arkisin 9-16.

KANNANTAKAINEN LOHILAMPI:
Kerimaan omassa lohilammessa on istutettuja kirjolohia, taimenia, sampia, nieriöitä sekä luonnonvaraisena siikaa, haukia ja ahvenia.
Lohikalojen ja siian on ensisijaisesti "pyydä ja päästä" kalastusta. Vieheenä sallitaan vain 1-koukkuiset uistimet ja perhot.

Kannantakaisen kalastuslupa  25€/3h
Lupamaksuun sisältyy yksi lohikala. Veneen tai kanootin vuokraus hinnaston mukaan.
Arvokalojen lunastus: nieriä, kirjolohi, taimen, siika, sampi alk. 10€/kpl
Kalastaminen rantojen laituripaikoilta, veneestä tai kanootista.
Mahdollisuus valmistaa saalis omatoimisesti rantagrillissä.
 
SYLKYNJÄRVI: Kerimaan kalarikas Sylkynjärvi tarjoaa edullisimman kalastusmahdollisuuden.
Alle 18-vuotiaat ja yli 65-vuotiaat voivat kalastaa ilmaiseksi mato-ongella ja pilkillä.
18-64 vuotiaille valtion kalastonhoitomaksu  6€/vrk, 15€/viikko tai 45€/vuosi. Saaliskaloista ei makseta lunastusmaksua.
Mahdollisuus vuokrata vene ja kalastusvälineet.
 
PURUVESI:  Saimaan vesistöön kuuluva kirkasvetinen Puruvesi on Itä-Suomen parhaita kalavesiä. Kalastaminen on lähinnä omatoimista, mutta paikalliset kalastusoppaat antavat omat tarjouksensa venekalastusretkistä.

SALAISET ERÄMAAJÄRVET: opas vie pieniä ryhmiä salaisille erämaa-järville.
Kalastusoppaat järjestävät tilauksesta suosittuja kalastus- ja eräkursseja  aikuis- ja lapsiryhmille.
Katso kalastusmaksujen ja välineiden hinnasto tästä

GOLF  
Kerigolfin 18-reikäinen kenttä ympäröi Kerimaan lomakylää. Kenttä on korkeuserojensa ja kauneutensa johdosta uniikki koko maailmassa. Pelikausi kestää toukokuulta lokakuun alkuun. Kerigolfin golf-koulussa on tarjolla koko kauden ajan tuntiopetusta ja golfkursseja pätevän opettajan opastuksella.  Katso tarkemmat tiedot tästä


KERIMAAN LUONTOPOLUT JA KÄVELYTIET

Kerimaan mökkikyläalue on itsessään vaelluskohde. Pieniä polkuja ja huviloiden välissä risteileviä mökkiteitä on lähes 10 km.
Lyhyt lähialuekierros: Kerimaantie-Ukonmurrontie-Torvelantie-Kerimaantie . Noin 2 km reitti kulkee vähäliikenteistä autotietä pitkin.
Luontopolut: Kerimaan lähimetsissä on turvallista kulkea.  Heinäkuusta syyskuulle metsistä löytyy runsaasti mustikoita, puolukoita ja sieniä.  Varsinaiset luontopolut on merkitty eikä eksymisvaaraa ole.  Kerimaan vastaanotosta saa karttoja ja sauvakävelyvälineet ja eväspakettiakin voi tiedustella.
Huosion luontopolku: Suosituin reitti Huosion erämaan laavulle ja tulipaikalle alkaa Luhtihotelli C:n pihasta. Reitin pituus on edestakaisin n. 5 km.  Reitti kulkee kauniissa mäntymaastossa. Tulipaikalla on mahdollisuus tehdä nuotio ja nauttia eväät. Kartan saa vastaanotosta.
Kannantakaisen kierros:  Kierros Kannantakaisen lohilammen ja Kannantakainen-erämaan ympäri alkaa Saunarannalta. Luontopolku kulkee komealla harjulla kahden järven, Sykynjärven ja Kannantakaisen välissä golf-väylän reunalla. Kannaksen jälkeen polku muuttuu kapeaksi Kannantakaisen metsätieksi, jota pitkin pääsee leveämmälle Ukonmurrontielle. Ukonmurrontietä muutama sata metriä ja sen jälkeen tuleekin jo tuttu tienviitta takasin Kerimaalle. Kierroksen pituus n. 4 km.
 
 

KERIMAAN RANTASAUNA-MILJÖÖ JA UIMARANTA 

Kerimaassa on suosittu lapsiystävällinen sauna- ja uimaranta-alue laitureineen, peli- ja leikkipaikkoineen.
Iso rantasauna (15-25 hlö) 150 euroa/3 h
Iso rantasauna + ulkoporeallas,  250 euroa/3 h
Pieni rantasauna (5-12 hlö) 90 euroa/3 h
Pieni rantasauna + palju 170 euroa/3 h
Savusauna + pieni rantasauna (max 15 hlöä) 190 euroa/3 h
Savusauna + pieni rantasauna + palju 230 euroa/3 h
 
Voit vuokrata pienen tai suuren rantasaunan ja savusaunan vaikka suuremmallekin porukalle. Isolla rantasaunalla on kaksi saunaosastoa (esim miehet ja naiset) ja niiden välissä takkahuone-kokoustila 15-20 hengelle. Ulkoterassin yhteydessä on ulkoporeallas (38ºC).  Takkatuvassa ja terassilla voi valmistaa ja nauttia omia eväitä tai sinne on mahdollisuus tilata ruoka Kerimaanravintolasta. Takkatuvassa on käytettävissä liesi, sähkösavustin, mikrouuni, jääkappi ja astiasto.Terassilla kaasugrilli. Rannan grillikatoksessa voi paistaa makkaraa ja muita nuotioherkkuja.

Laavu:  Saunarannan läheisyydessä on laavu ja tulipaikka, jonka edustalla on mahdollista järjestää pienimuotoisia omatoimisia tai ohjattuja tapahtuma- ja ruokahetkiä.

Kannantakaisen rantagrilli:  Kerimaan ravintolan takana Kannantakaisen rannalla on grillikatos jossa on mahdollista valmistaa omia grilliruokia. Puuklapit ja välineet ovat valmiina tai ne saa ravintolasta.

Urheiluvälineet:  Kerimaassa on tarjolla polkupyöriä, minigolf,  petanque, sulkapallo, jalkapallo, katusählyvälineet ja maalit, rantalentopallo, mölkky, tikka ja frisbee sekä ravintolan terassin vieressä suurikokoinen pihashakki. Lapsille on keinut, potkulaudat ja lasten polkupyörät.
Tiedustele lisää vastaanotosta.


SISÄTILOISSAKIN VOI HARRASTAA

Kerimaan ravintolassa tarjolla ovat mm. klassiset seurapelit: darts, shakki, mylly, tammi ja iso joukko muita lautapelejä sekä pelikortit ja karaoke. Ravintolassa nettiyhteys, TV, videotykki ja valkokangas, karaokelaitteet. Mökkeihin ja huoneistoihin voi lainata pelejä, leluja, aikuisten ja lasten kirjoja, DVD-laitteen ja dvd-elokuvia.
 

YMPÄRISTÖN NÄHTÄVYYDET JA AKTIVITEETIT

Kuuluisa Kerimäen kirkko sijaitsee n.9 kilometrin etäisyydellä. Kerimäen kirkko on maailman suurin puukirkko. Pienessä Kerimäen kyläkeskuksessa on myös ainutlaatuinen Suomen järvikalastusmuseo ja Kerimäen kotiseutumuseo.
Raikuun kanava ja salpa-asema: Raikuun kanavan vartta kiertää n. 1,5 km mittainen luontopolku, jota kulkemalla on mahdollisuus käydä kolmessa sodanaikaisessa bunkkerissa ja nähdä panssariesteitä ja kivimuurirakennelmia.  
Savonlinnan idyllisen pikkukaupungin ykkösnähtävyys on tietenkin keskiaikainen Olavinlinna. Kesäisin oppaat kertovat mielenkiintoisia tarinoita linnanherrojen ja linnanväen kohtaloista. Opastetut kaupunkikierrokset voidaan tehdä kävellen tai bussilla. Savonlinna sijaitsee n. 16 km etäisyydellä Kerimaasta.
Olavinlinnassa järjestetään kesäisin maailmankuulut Savonlinnan oopperafestivaalit.
Reisteilyt Saimaalla:  Savonlinnassa voi osallistua eri pituisille Saimaan-risteilyille.
Ravintolat ja shoppailupaikat: Savonlinnassa, Kerimäellä ja lähiseudulla on lukuisia mielenkiintoisia pikkuravintoloita, tavarataloja, putiikkeja, halpamyymälöitä ja maatilojen suoramyyntiä. Savonlinnan keskustassa vilkas kauppatori, jossa on tarjolla paikallisia ruokaerikoisuuksia ja käsitöitä.

 

TAPAHTUMAT JA MUU TARJONTA LÄHIALUEELLA

www.savonlinnanyt.fi     eng-ru-fin  
http://www.savonlinnaseutu.fi/  eng-fin
http://www.savonlinna.travel/   eng-ru-de-fin
 
 
Lisätiedot myyntipalvelusta:
kerimaa@kerimaa.fi tai +358 15 555 0200